Mediatools-kiezen

Er is zoveel leuks te vinden op internet. Maar ik heb geen tijd om alles uit te proberen. Zeg mij maar wat ik eenvoudig kan gebruiken.

Inderdaad! Het kost veel tijd.

Als je al die leuke tips en suggesties hebt uitgezocht, houd je geen tijd meer over om je lessen voor te bereiden. Daarom hebben wij dat voor je gedaan. We kennen het onderwijs en hebben geprobeerd om even in jouw schoenen te staan. Wat is de handigste mediatool voor de praktijk?

  • We kijken of de tool simpel te begrijpen is, voor jou en ook voor je leerlingen (we geven aan voor welke groepen). Aan het Engels ontkomen we niet altijd, maar we letten op of het goed te volgen is. Zo nodig krijg je een woordenlijstje.
  • We kijken of de mediatool goed te gebruiken is in een schoolsituatie. Kun je eenvoudig werken met de inlogs of is er zelfs een goede tool die dat niet nodig heeft? Of is er een goede educatieve variant beschikbaar? Zodat je kunt overwegen om die als school aan te schaffen.
  • Maar bovenal bekijken we: is het een goed bruikbaar middel om je leerdoelen, inclusief die voor mediawijsheid mee te halen?

Een paar schermafbeeldingen:

We hebben de leerdoelen beschreven waar je met deze mediatool en werkvorm aan werkt. Handig voor je verantwoording of schoolgids. We leggen je stap voor stap uit hoe je het aanpakt in de klas.

Dat is Ontdekmedia!

Naar de andere voorbeelden: